Case

Örebro Stadsmission

Prisvinnande webbdesign för hjälporganisation

Webb
Välgörenhet
Örebro
En iphone där skärmen visar hur man kan skänka en gåva till Örebro Stadsmission.

En webbplats med tydliga CTA, enklare sätt att ge gåvor och en logisk struktur på innehållet. Det är resultatet av vårt arbete tillsammans med Örebro stadsmission.

När Sveriges Stadsmissioner satte ny grafisk profil för alla stadsmissioner i landet, valdes Tribe Lounge ut för det ärofyllda uppdraget att bygga ny webb för Örebro Stadsmission. Högst bland önskade förbättringar var att öka antalet gåvor, att lyfta de verksamheter som Örebro Stadsmission driver och att visa upp den svåra verklighet som många Örebroare lever i på ett transparent vis. Vi på Tribe Lounge är också stolta över att Örebro Stadsmissions webbsida vann GULD i Publishingpriset 2023, i kategorin "Sajter som marknadsför föreningar och organisationer" – med motiveringen "För en tydlig sajt som utstrålar medmänsklighet och inte väjer för det svåra".
Kundens utmaning
Den tidigare webbsidan hade verktyg för gåvoinsamling, men utan att ha användaren i fokus. Kunden upplevde även att hemsidan var lite svårt att hitta i och önskade en bättre struktur av innehållet. Dessutom behövde den nya webbsidan hålla sig inom ramarna för den nya grafiska profilen, men ändå få ett eget uttryck.

"Med lika delar hjärta och hjärna har The Tribe Lounge på kort tid jobbat fram en webb som håller hög klass och ger vår verksamhet rättvisa. Deras engagemang för ett gott resultat går inte att ta miste på. Vi är lika nöjda som tacksamma."

Fredrik Karlsson, Direktor Örebro Stadsmission

Vår lösning
Genom en kick-start workshop där behov och utmaningar skannades av, tog designfasen fart. Wireframes och stilguider i Figma för färg och form la grunden för byggandet i Wordpress. Implementering av moderna insamlingsverktyg, innehåll och väl placerade call-to-actions (det vi vill att besökaren ska göra på en webbsida), fyllde den logiska innehållsstrukturen som satts upp. Örebro Stadsmission fick en användarcentrerad webbdesign som stöttar deras verksamhet.
Aktiviteter i uppdrag
  • Workshop.
  • Wireframes.
  • Webbdesign.
  • Projektledning.
  • Uppsättning webbplats i Wordpress.
  • Rådgivning budskap.
  • Fotografering.
  • Bildval.
  • SEO och sökmotoroptimering.
  • Byte av webbhotell för ökad säkerhet.

Två iphones som visar Örebro Stadsmissions hemsida. En macbook som visar startsidan av Örebro Stadsmissions hemsida. En iphone där skärmen visar hur man kan skänka en gåva till Örebro Stadsmission.

Dags för en förändring i ditt företag?

Genom att boka en gratis konsultation, utan några som helst bindningar, får du ärlig och rak rådgivning.

Ta nästa steg i ditt bolag genom kommunikation!

Fyll i formuläret eller kontakta oss på:
hello@tribelounge.se

Jag vill veta mer!

Jag är framförallt intresserad av....
Tack för att du kontaktar oss på Tribe Lounge. Vi återkommer till dig så snart vi kan! 
Oj, något gick fel... Testa igen!

Se fler exempel på lyckad kommunikation

Sommarklädda studenter som går utanför campus på ett universitet.

CERTEGO Group

Fotografering och bildbank

Content

Delårsrapporten är en viktig del av börsnoterade Infreas finansiella rapportering.

Infrea

Snygg och tydlig IR-kommunikation

Rapportdesign