BLOGGEN

Anna Pojen

28/4/20

Framtidstro har aldrig varit mer viktigt att sprida än nu

Många företag har ställt om snabbt och på ett föredömligt sätt. Restauranger utökar med take-away-koncept, industrier ställer om i produktionen för att tillverka skyddsutrustning till vården och andra företag lånar personal av varandra – för att bara nämna några goda exempel vi sett prov på.

Anna Pojen

July 29, 2021

Kommer krisen att medföra ett nytt och mer öppet sätt att driva och hantera förändringar i framtiden? Har digitaliseringen det vill säga online-möten och digitala-fika kommit för att stanna och ta mer plats såväl i arbetslivet som privat? Vi har inget facit i detta nu men det ska bli spännande att följa utvecklingen ur ett kommunikativt perspektiv.

Engagemang och motivation – så här behåller du det!

Vad gör din organisation eller ditt team för att bibehålla motivation och engagemang när inget är riktigt som vanligt? Ni kanske arbetar hemifrån eller är permitterade till viss del.

Genom span på sociala medier har vi sett att många är duktiga på att hålla en daglig social kontakt med sina kollegor via digitala verktyg tar man en gemensam fika, genomför ett quiz eller går på lunchpromenad.

Vad kan du som ledare göra för att stötta medarbetarna och öka engagemanget i en tuff tid?

The Tribe Lounges engagemangstips:

 • Var ”synlig” för dina medarbetare, det är alltid viktigt men extra viktigt i tider av kris och förändring. Använd Teams, Skype, Zoom eller liknande digitala verktyg.
 • Arbeta med förbättringsförslag, se till att goda idéer fångas upp! De ändrade förutsättningarna kan medföra flera nya synsätt, förbättringar och förslag som bör följas upp samt återkopplas till medarbetarna.
 • Utbilda och kompetensutveckla, utbudet online är stort och i flera fall kostnadsfritt.
 • Webinarcirkel” (tänk Bokcirkel), välj ut ett webinar (onlineföreläsning etc.) där ditt team deltar. Avsätt sedan en gemensam tid (online) där ni berättar om lärdomar, delar kunskap och diskuterar webinaret. Involvera genom att be medarbetarna om förslag på webinar och frågeställningar.
 • Veckans utmaning, var kreativa!
  – Håll igång med hjälp av en klassiker, räkna era steg
  -Utmana teamet genom att alla delar med sig av varsitt recept. Här kan man samla till en kokbok, utmana genom en tävling om vilken maträtt som var godast och så vidare bara fantasin sätter gränser!
  – Konstnär för en dag, utifrån ett tema, värderingar eller aktuell frågeställning låt teamet måla en tavla och följ upp dessa genom att diskutera och prata om motiven.

Lyssna och läsa mer?

Kommunikatörens roll är en viktig pusselbit i kris och förändring, här har vi bloggat om det tidigare:

Behöver du en kommunikations-coach för dina ledare?

Vi coachar digitalt och skriver alltid på konfidentialitetsavtal med våra kunder. Hör av dig om du vill ta en digital kaffe med oss, så berättar vi mer om konceptet!