blogg|

11/30/2022

Stärk er affär med designverktyget Figma

Riktigt bra design skapas inte ursprungligen genom en persons händer, utan från en persons tankar och medvetenhet – helst från en hel organisations tankar och medvetenhet. För riktigt bra idéer kan komma från organisationens alla hörn. Låt mig berätta om hur Figma kan hjälpa era projekt och er organisation framåt.

Möjliggör användarcentrerad design

Vi har tidigare beskrivit tyngden av design och vilken betydelse användarcentrerad design kan ha för ert företag, affärsidé och utveckling. Ett verktyg som vi arbetar med dagligen är Figma, en designplattform som skapar en flexibel och säker miljö, där alla i ert team ständigt har de senaste uppdateringarna.

En plattform som möjliggör att ni som kund, tillsammans med oss, kan skapa design som verkligen gör skillnad för era användare – som kan stärka er affär och ert varumärke.  

”Det är inte konstigt att organisationer som Google, Spotify eller Volvo har valt att arbeta i Figma.”

Från workshop till prototyp

Att arbeta i digitala verktyg som Figma har gjort både oss och våra kunder bättre. Vi kan tillsammans med er som kund följa och kontrollera hela processen, från analys och brainstorming till tester och utvärdering. Men en designprocess tar aldrig riktigt slut – den är iterativ. Så för företag som verkligen brinner för att tillgodose sina kunders behov och skapa träffsäkra lösningar genom design – då finns alltid möjlighet till utveckling.

Vid workshops kan Figma till exempel hjälpa till mellan dokumentation och praktiska övningar. Flödet effektiviseras genom att ha ”hybrida workshops” direkt på skärmen. Samtidigt har personer som inte har möjlighet att delta på plats fysiskt exakt samma möjlighet att dra sitt strå till stacken.

Är Figma säkert?

Säkerheten framför allt. Ja – Figma är en säker plats för ert nästa projekt. Figma följer SOC2, ett rapporteringsramverk som ställer höga krav på säkerheten och er kunddata. Ni slipper ha flera olika filer som ska laddas upp, synkroniseras – med Figma ser ni det vi ser och vi det ni ser.


Dessutom så kan vem som helst arbeta i det, eftersom det är byggt för webbläsare – därför behöver du som projektägare, marknadschef eller kommunikationschef ingen installation eller plugin för att se filerna.

3 starka fördelar...

...med att arbeta med Figma & The Tribe Lounge

1.     Flexibelt. Vi på Tribe Lounge är ett flexibelt team som alltid ser till kundens behov. Uppstår toppar i arbetet eller eftersöks kompetens som vi inte har in-house har vi trygga samarbetspartners. Både vi och Figma är en fantastisk partner för lagarbete och designsamarbete där alla i teamet kan arbeta i filen samtidigt.

2.     Dokumenthanteringen. Vi gillar sömlöshet och dokumenthanteringen i Figma är sömlös och du slipper dela, lagra och synka filer. Här är en fil det ni och vi behöver. Det underlättar i hela projektets gång – från start med workshops till överlämning till utvecklare.

3.     Systemoberoende. Vi på Tribe Lounge brukar kalla oss plattformsoberoende, för vi arbetar oberoende plattform. Figma fungerar på liknande sätt, för oavsett om vilket operativsystem eller webbläsare du använder fungerar det hos er.

Vill du arbeta med oss?

Vi alltid öppna för nya kundrelationer som vill ta nästa steg i sin varumärkesutveckling.

Kontakta oss

Ta reda på mer kunskap!

Guider & lathundar

Trevliga och lättöverskådliga guider för effektiv och riktigt vass kommunikation.

Kolla in guider
Kommunikationsbloggen

Stor kunskapsbank med smarta tips, inspiration och aktuella djupdykningar inom kommunikation.

Gå till bloggen
Korta videor med tips

Minut-korta videor med tips om allt från PowerPoint till copywriting och design. Vi kallar dem Tips från Triben.

Se korta videor