BLOGGEN

Anna Pojen

23/12/21

Aldrig ensam – Suicide Zero får Tribe Lounge julgåva

Julen är för många en tid av glädje, gemenskap och lediga dagar. Men det är sorgligt nog också en tid av mörker, där många människor kan känna ensamhet och må psykiskt dåligt - och självmordsantalen ökar. Därför går årets julgåva från oss på The Tribe Lounge till organisationen Suicide Zero.

Anna Pojen

December 23, 2021

”Det går aldrig att hindra en person som har bestämt sig för att ta självmord”. Har du hört det förut? Organisationen Suicide Zero berättar att detta är en av många myter kring självmord. Sanningen är att mellan 85 och 90 procent av dem som gjort allvarliga självmordsförsök och överlevt avlider inte av detta senare i livet. Man vill egentligen inte dö, utan vill bort från sitt lidande.

Vår julgåva från The Tribe Lounge går i år till Suicide Zeros viktiga arbete. Det är också en väldigt personlig gåva då vi har upplevt självmordsförsök i vår närhet. När detta sker upptäcker man snabbt att det är svårt att prata om. Det är också lätt att börja prata om ”det som hände”, i stället för att vara rak och säga ”självmordsförsök”.

Suicide Zero arbetar för att minska tabun kring suicid och psykisk ohälsa. De ökar kunskapen och ger konkreta lösningar på hur självmord kan förebyggas. Kan vår gåva hjälpa en enda person att stanna kvar här i vår levande värld – då är den värd allt.

 

Vill du också ge en gåva kan du bidra till vår insamling här – eller köpa en julklapp i Suicide Zeros webbshop.                    

Tillsammans räddar vi liv.

Vi vill passa på att rikta ett tack till våra fina kunder, samarbetspartners och vänner för det här året som gått.

Ta hand om er och era kära, och ha en god jul och ett riktigt gott nytt år.

Varma hälsningar från oss på The Tribe Lounge

 

Vill du också starta en insamling?

Du kan göra det enkelt via Suicide Zeros hemsida: www.suicidezero.se.

Läs mer från bloggen