Infrea

Årsredovisning som varumärkesbärare

tjänst

Finansiell kommunikation

geografi

Sverige

bransch

Infrastruktur

aktiviteter

Projektledning. Idé och koncept. Text och budskapsformulering. Intervjuer. Design och grafisk formgivning. Copy och budskapsformulering. Bildval. Tabeller (bakvagn). Produktion och tryck.

Ett av bildvalen i Infreas Årsredovisning 2019.

Design och produktion av årsredovisning för börsnoterade bolaget Infrea. Detta var bolagets andra årsredovisning där målet vara att utveckla innehåll kopplat till varumärke och skapa en finansiell rapportering ut till investerare i ett snyggt paket.

IR-kommunikation i snyggt paket

Börsnoterade Infreas Årsredovisning 2019 ingår i bolagets finansiella rapportering – men är också en av de kanske mest bärande kommunikationsmaterialen om vad bolaget står för och hur det arbetar. The Tribe Lounge designade och producerade årsredovisningen som även är en utveckling av bolagets varumärkesresa mot igenkänning av bolaget i all finansiell kommunikation.

Urklipp från Infreas Årsredovisning 2019.

Utmaning

I en växande koncern och med ett ungt varumärke finns alltid behov att definiera budskapen och förklara vad bolaget står för och vilken mission det har. Samtidigt som den finansiella rapporteringen ska justeras allt eftersom den utvecklas med bolagets tillväxt och klättring i börssegmenten.

Vår lösning

Vi tog fram tydliga kommunikationsbudskap på ett antal huvudområden för att förtydliga vad bolagets tagline "Vi får samhällen att fungera" betyder. Dessa kopplades till varumärket och innehåll och design fick bygga vidare på detta. Den ekonomiska delen fick en stor översyn och uppdatering av tabellformaten.

Framsida på Infreas Årsredovisning 2019.

Vill du veta mer?

Hör av dig till mig om du är nyfiken på hur ni kan utveckla och använda årsredovisningen för bredare kommunikation. Kanske ni behöver sätta designen eller saknar en projektledare som håller ihop ert projekt?