BLOGGEN

Malin Karlsson

30/3/21

Vårstäda dina kanaler och förbättra din SEO

Nu är det dags! Det är tid för vårstädning och dina digitala kanaler smiter inte undan. Det finns faktiskt en hel del småsaker som påverkar dina kanalers SEO samt även helhetsintrycket för besökaren. Här kommer en checklista på saker som vi på The Tribe Lounge tycker du ska ta tag i så fort som möjligt.

Malin Karlsson

July 29, 2021

Brutna interna länkar

Neeeej! Fixa dom genast! Det är ett mycket bra tillfälle att hjälpa både dina besökare och SEO-robotarna som inte får missas. För det första: länkarna gör ingen nytta om de är brutna och inte fungerar. För det andra: du riskerar att tappa besökaren (till en konkurrent) eller göra hen irriterad. Vem gillar att besviket behöva klicka på “back-knappen” för att komma till ditt content? Nej det vill vi ju inte ska hända! Det finns gratis verktyg på nätet som hjälper dig att identifiera de trasiga länkarna på bara några sekunder, här är ett exempel.

Korrekta interna länkar är däremot en bra byggsten för att förbättra din SEO. Om dina länkar är naturligt integrerade i innehållet på din hemsida hjälper de både besökare och robotar att förstå vilket innehåll som är viktigt. Algoritmerna hjälper dig även genom att de räknar ut informationshierarkin på din hemsida – vilket i sin tur kan hjälpa dina sidor att komma högre upp i sökresultaten.

Gamla logotyper och bilder

Bilder och grafiska element som tillhör en gammal grafisk profil ska bort- det stör intrycket för dina besökare. Om ändå vill ha kvar den gamla profilen på något sätt kan du skapa en sida som heter Historia eller Om <Ditt företag>. Där kan du publicera en liten berättelse om ditt företag och väva in gamla bilder och grafiska element som visar vart företaget började någonstans.

Personbilder på medarbetare

Uppdatera vilka medarbetare som arbetar hos er och ta nya personalbilder. Att ha silhuetter ser faktiskt bara hafsigt ut- se till att fotografera dina nyanställda på fort som möjligt, och lägg upp på hemsidan. The sooner the better, annars blir det lätt att det hamnar längre och längre ner på prioriteringslistan. Och du – du har väl koll på att alla har godkänt att vara med på bild? Tänk på GDPR och dataskyddslagen. Sveriges kommunikatörer har en del matnyttig info kring GDPR som du kan läsa här.

Uppdatera flödet eller bloggen

När ni ändå uppdaterar hemsidan med fina bilder på de som jobbar hos er är det smart att slänga upp en nyhet på era social kanaler, och bloggen om ni har en sån,  att ni har anställt. För med en blogg på er webbsida följer också ett ansvar att man håller den hyfsat uppdaterad. Se till att uppdatera åtminstone varannan månad som MINIMUN. En inaktuell nyhetssida, blogg och SoMe-flöde kommer att dra ner intrycket som besökaren får av webbplatsen. De lämnar snabbt och ni går miste om en enkel möjlighet att generera trafik till hemsidan.

Instagram stories

Ordna upp dina sparade stories på Instagram och ge dem en omslagsbild. Se till att skapa en grupp med stories inom olika kategorier som känns relevant för ert företag. Det kan t.ex. vara: Nya lanseringar, Event, Kunskap, På gång, Rabattkoder m.m. Det ger ett mycket mer städat och ordnat intryck till er profil.


Håll dina kanaler rena!

Jag kan hjälpa dig så att du håller ordning i dina digitala medier och ökar din trafik!