BLOGGEN

Albin Sandh

6/4/21

Våra bästa inspirationskällor till kommunikation Del 3

Sist men inte minst i vår inspirationsserie är Albin! Vi älskar att inspireras, men hittar inspiration på olika sätt och ställen. Det här säger Albin om inspiration om kommunikation.

Albin Sandh

July 29, 2021

Mina topp 3 inspirationskällor just nu:

1. Lika barn leka bäst… tydligen. Både jag och min kollega Anna Pojen listar Tony Hammarlund och hans podcast – Digital Marknadsföring med Tony Hammarlund.

Tony Hammarlund är, vad jag kan urskilja, en trevlig kille som arbetar på en contentbyrå i Göteborg. Det som dock har fått mig att både ha Tony i mitt nätverk på LinkedIn och nämna honom här är ju som sagt hans podcast. Podcasten – en aktuell och vass sådan – gästas av intressanta gäster med insiktsfulla och viktiga erfarenheter från kommunikationsbranschen. Jag gillar speciellt avsnitten med Madeleine Lassaoued från Volvo Cars och även Klarnas Christian Cabau som berättar om deras mäktiga varumärkesresa.

Podcasten finns där poddar finns och har en fast spot i mitt bibliotek!

2. Trendspanaren Arvid Axland tar plats nummer två på listan. Eller egentligen är det hans bok – skapad tillsammans med Niels Kjærgaard-Jensen –  “Jakten på känslan” som placerar sig här.

Boken,  som är ett konstverk i sig med fantastiska illustrationer, är också en handbok fylld av inspiration för kommunikation- och beteendenördar. Innehållet är brett med allt från “Spelregler för framgångsrika företag” som tar upp fundamentala frågan “Varför finns vi till?”, till innovativa tillvägagångssätt för marknadsföring där indiebandet “Shout Out Louds” nämns (se sida 173).

Och ja – detta är en köprekommendation!

3. LAND. Ja, vilka är då dessa herrar undrar ni säkert?

Långt ifrån Sveriges breddgrader, i soliga Austin, USA finner vi denna designstudio. Med unik stil skapar Caleb Owen Everitt och Ryan Rhodes, enligt min objektiva uppfattning, uppseendeväckande illustrationer och välbalanserad formgivning.

En högst personlig favorit som arbetar, eller arbetat, med lagom stora varumärken. För nog duger Patagonia, Levi’s, Apple och Nike att ha på kundlistan?

Blev du intresserad av mina inspirationskällor?

Jag berättar gärna mer om vad som inspirerar mig och som får mig att utvecklas! Connecta med mig.