BLOGGEN

Anna Pojen

29/3/21

Våra bästa inspirationskällor till kommunikation - Del 2

När vi pratar med varandra inser vi ofta att även i samma bransch hittar vi inspiration från olika källor. Här kommer några tips från Tribens Anna!

Anna Pojen

July 29, 2021

Jag letar gärna inspiration inom branscher eller kompetensområden som angränsar till min egen nisch kommunikation. Det kan vara företag, ledare eller affärsområden eller någon spetskompetens som jag själv är nyfiken på. Det här gör jag gärna på LinkedIn! Inom kärnan kommunikation är både det digitala och hur affärsutveckling kan drivas med kommunikation spännande!

Mina topp 3 områden & personer för inspo just nu:

1. Employer branding: Inom det här området kan kommunikation verkligen hjälpa till. Här är mitt tips att connecta med, eller följa,  Anders Österlund, Head of Employer branding på Ericsson. Jag gillar Anders pragmatiska syn och jordnära förhållningssätt till kommunikation inom sitt område, samtidigt som han och Ericsson försöker ligga i framkant i att vara en attraktiv arbetsgivare. Heja Anders med team!

2. Marknadsföring: Älskar poddar generellt, att bara lyssna är skönt! Just nu gillar jag podden Digital Marknadsföring med Tony Hammarlund som är riktigt bra. Relevanta ämnen och nyfiken approach, snarare än att klappa deltagarna på ryggen. Något en del poddar ibland fastnar i innan de kommer igång. Cred för det Tony! Och du, sök upp och connecta med Tony på LinkedIn du med.

3. Sälj: Ett tredje spännande område som har stor potential kopplat till kommunikation är sälj, vilket ofta hamnar utanför strategier för kommunikation och marknad – när alla de tre områdena såklart ska hålla ihop! Sara Larsen på LinkedIn har ett modigt anslag och hon sticker ut näsan lite. Bra innehåll som både inspirerar och utbildar. Tack Sara! Jag tycker därför självklart att du även ska connecta med Sara eller följa henne om du är nyfiken!


Vill du prata affärsutveckling genom kommunikation?

Jag bollar gärna idéer - connecta med mig på LinkedIn eller skicka ett mail med dina funderingar.