BLOGGEN

Malin Karlsson

10/3/22

Så sätter du upp ditt eget Linktree

Här kommer ett snabbt sätt att förbättra ditt företags sociala medie-profil! Hört talas om linktr.ee? Du har troligtvis sett deras kortlänkar lite här och var. Har ditt företag en blogg, ett nyhetsflöde, eller andra uppdateringar kan linktr.ee vara något för er.

Malin Karlsson

March 10, 2022

Linktr.ee är inget nytt verktyg, men det är ack så bra ändå. Det fungerar som en landningssida där du kan skapa en samling av inlägg från exempelvis en blogg. Genom en kortlänk når dina följare landningssidan där de väljer vilket inlägg de vill läsa. Vi på The Tribe Lounge har ju vår blogg, så vi listar våra blogginlägg på vår lista. Om ditt företag har nyheter, eller pressmeddelanden, eller något annat flöde, så kan ni lägga till de här också.

På just Instagram är den här funktionen bra av två anledningar. För det första slipper du byta ut din bio-URL varje gång du lägger upp ett nytt inlägg där du hänvisar till biolänken. För det andra kan du länka till flera inlägg genom linktr.ee. Det gör det möjligt för besökare som är nyfikna på äldre inlägg att kunna hitta en länk i bion som leder dem rätt.

Så här skapar du en egen Linktr.ee

  1. Börja med att skapa ett konto. Välj mellan en gratisversion eller en betalversion som kostar $6/mån. Gratisversionen täcker de flesta behov för att komma igång. Med betalversionen får du fler möjligheter att ändra designen på länksidan, samt ett flertal andra funktioner.
  2. Lägg till några länkar för att se en förhandsvisning på hur din listsida ser ut. Lägg till ett par stycken, eller alla nyheter ni har.
  3. Utforska flikarna Appearence och Settings för att anpassa sidan att den matchar med er grafiska profil. Välj även om du vill lägga in länkar till andra sociala medier eller webbplatser.
  4. Dags att lägga till länken där du vill ha den. Vi har vår linktr.ee i vår Instagram bio, vilket är det vanligaste användningsområdet.

Behöver ni få ordning på företagets sociala kanaler?

Vi hjälper er skapa en proffsig och intressant profil utifrån er företagsstrategi. Hitter ni inte underhålla kanalen har vi paketpriser på att hyra in oss som social medier manager. Hör av dig för att få ett förslag!

Läs mer från bloggen