BLOGGEN

Anna Pojen

18/10/19

Så lyckas du med ditt Change Management-projekt!

Jo, vi har precis startat upp med ett stort projekt med Infreas årsredovisning 2019. Det är andra året i rad vi får förtroende att göra detta case, vilket såklart är väldigt kul! Sen avslutar vi under dagen vår utbildning i projektledning som vi går för att fräscha upp våra kunskaper i området, men framförallt för att få en gemensam plattform att stå på inför kommande cases. Men du vill ju läsa om Change Management – pass på, här kommer tipsen!

Anna Pojen

July 29, 2021

Så lyckas du med Change Management, förändringskommunikation

  • Tips 1: Inse hur  viktigt det är att HR- och kommunikationsavdelningarna i en organisation eller företag arbetar tight tillsammans! Ett tätt samarbete, speciellt mellan dessa två avdelningar, är en nyckel i lyckad Change Management.
  • Tips 2: Stötta cheferna! Det är de personerna som leder förändringsarbetet för sina respektive medarbetare.
  • Tips 3: Engagera era medarbetare. Det är väldigt viktigt att väcka intresse hos dem, få dem att engagera sig och vilja vara involverade i arbetet. Försök hitta saker i förändringsprocessen som de kan vara delaktiga i!
  • Tips 4: Fokusera på de positiva eldsjälarna i gruppen. Om du som projektledare i ett Change Management-projekt får med dig de positiva eldsjälarna, så blir arbetet att få med resterande gruppen förhoppningsvis lite lättare.

Vi hoppas att du får hjälp av våra tips nästa gång du drar igång ett Change Management-projekt. Att tänka lite extra på dessa saker kommer att hjälpa dig att nå dina mål snabbare!

Vill du veta mer om internkommunikation?

Tveka inte att maila eller kontakta mig på LinkedIn!