BLOGGEN

Anna Pojen

3/1/19

Fem enkla videotips för att skapa roliga informativa videor

När jag, Anna, var på en resa för att cykla mountainbike i Spanien och sedan skriva om det, imponerades en av reskamraterna av mitt tips att vrida ur nytvättade blöta cykelkläder i en handduk, för att de skulle torka snabbare, och Anne filmade det på skoj. Jag gjorde sen fler filmer och kallade dem ”Dagens tips från coachen.”

Anna Pojen

January 3, 2019

Dessa videor är inte planerade utan tillfället fångas utifrån det som sker omkring mig där och då. Det kallas på kommunikationsspråk strategisk improvisation – jag behövde ha material till min blogg om mountainbike (det strategiska), och fick snabbt fram mobilkameran när något oväntat hände (improvisation).

Videorna är lekfulla och långt ifrån perfekta och handlar om mer eller mindre viktiga saker. Men det jag vill förmedla med dem här är: det behöver inte alltid vara komplicerat att göra en enkel men trevlig eller rolig samt informativ video för sina sociala kanaler.

Användningsområden i företagskommunikation där detta arbetssätt kan användas är exempelvis: internkommunikation, rapporter från en mässa, produktdemonstrationer, personalmöten och mycket mer.Tre enkla videotips:

  • Du behöver bara en mobilkamera, men gärna en bra.
  • Du behöver inte alltid manus, fånga ögonblicket och människan.
  • Gör det i en enda kort tagning, och du slipper redigera.
  • Behöver du redigera finns många gratisprogram, för oss som använder iPhone är det lätt att använda iMovie.
  • Ska du redigera, gör en kopia av videon först, så har du orginalet kvar. I iPhone kan man t.ex. göra det genom att markera videon i kameran och sen välha “dulicera”.

Vill du veta mer om hur vi gör film?

Det går superbra att höra av sig till oss och ta reda på mer om hur vi arbetar i videoprojekt!

Läs mer från bloggen